Herr Tallman med mera

Tänkte jag skulle visa vad som hände med Herr Tallman, mannen i tallen jag ritade för några veckor sedan. Teckningen blev till ett screentryck med rastrerad skogsbakgrund. Jag photoshoppade in en snygg vägg från en hälsingegård jag besökte i somras för att ge bilden lite mera umph än vår tråkiga vita vägg i internatet.

Jag har också gjort ett tryck som jag kallar för "Häpp!". Det är starkt inspirerat av Bullmarksflickorna, en dödsföraktande akrobatgrupp från de norrländska skogarna.

Kvällsrit

En liten man i en tall. Jag tänker att det här skulle kunna bli ett tryck. Ångrar lite alla mönster i gubbens kläder, men det går väl att photoshoppa bort. 

image.jpg

Temasläpp för Umespexet

Nu har jag trillat dit igen och gjort en spexaffisch. Vilket är superkul, såklart! Den här gången ville jag hålla ner antalet färger till tre och istället jobba med olika opaciteter. Det händer mycket på affischen, många karaktärer som har hyss för sig. Förhoppningsvis förstår man hur det hänger ihop efter att ha sett spexet. Så, bor man i Umeå borde man definitivt gå på Umespex! Jag skrattade högt flera gånger när jag läste manus. Det kommer bli fantastiskt!

pompeji affisch 2.jpg

Träsnitt

Idag har det träsnittats! 

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

I morgon får vi se hur det blir på snyggpapper. 

 

Bugs uppdaterad

Fotade Laurens på internatet med en kaffekopp  och fotoshoppade in en skalbaggstapet. Fint tycker jag. Slängde in två mönster med nya färgsättningar också.  Funderar på att byta namn på mönstret till Bugged istället. Så gör jag nog, blir roligare så.

140129bugslaurens.jpg

Potatistryck

Idag tryckte jag mitt första fotopolymertryck. Det blev en rymdpotatis! 

 

image.jpg

Svarttransparent tryck på rödtransparent botten. 

 

image.jpg

svarttransparent på emeraldgreen botten 

Uppdateringar

Det har varit några händelserika dagar med mycket fotograferande. En trevlig konsekvens av detta är att portfolion har uppdaterats rätt rejält. Kolla in de tre översta inläggen om du är nyfiken på vad som hänt.

Bjuder på lite extramaterial:

 

IMG_7498.jpg

Dressed in Dishes

Har nu uppdaterat portfoliosidan med lite bilder från mitt gamla projekt, Dressed in Dishes. Smyckena är gjorda av återvunnet porslin.

IMG_6327-2.jpg

Masaier 2

Fortsatte med masaierna och gjorde ett mönster. Voilà!

 

image.jpg

Masaier

det snöar ute och jag snöar in på masaier. 

 

image.jpg

Epic mönster

Tog en paus i arbetsproverna och insåg att Epic Saxguy i "Förbättra ditt Saxliv"-affischen skulle bli ett awesome mönster. Sagt och gjort.

Mormors porträtt

Nu har jag uppdaterat portfolion med årets julklapp. Ett porträtt av min mormor som torrnålstryck med en screentryckt ram av pelargoner. Nu är hon lite äldre än på porträttet, men fortfarande vacker.

Fler bilder hittar ni här.

 

IMG_7234.jpg

Julklappar

När jag kom hem till jul hade mamma stickat tossor till syskonen och erbjöd mig att brodera nåt fint på dem. Jag tyckte det blev helt ok och de blev glada. 

 

 

Mumintossor till syrran... 

Mumintossor till syrran... 

...och Tintin på brorsans. 

...och Tintin på brorsans. 

God Jul!

God Jul önskas med årets pepparkakshus med tillhörande takpiggsvin/taltapir/takministegosaurus!

image.jpg

Photoshoot av tygpåsar

Idag fick jag hjälp av Linnéa och Linn när jag skulle fota mina tygpåsar. Resultatet kommer upp på hemsidan så småningom. Men en liten tjuvtitt kan jag bjuda på:

Julsaker

Jag har nu uppdaterat sidan med lite julsaker som jag sålde på Mitt Möllans julmarknad i helgen. Det var för övrigt väldigt trevligt, med mycket folk, många som handlade och många som sa snälla saker. Laurens (http://vantour-illustration.com) vann internatets lilla tävling om vem som kunde dra in mest pengar, så grattis till honom. Men alla gick plus och vi firade med finpizza efteråt. För en gång skull var det lätt som en plätt att dela notan eftersom alla hade en massa kontanter.

Nedan en sneakpeak på julsakerna. Fler julångestbilder finns här.

Julmarknad på mitt Möllan

Dags för säsongens sista julmarknad vid Möllan i Malmö. Miriam och jag håller ställningarna 11-17 lördag och söndag. 

 

image.jpg